JR NBA FINALS 2019

 

Den här säsongen är det pojkar och flickor födda 2005-2006 som har deltagit i de två Jr. NBA-ligorna. En bestående av 30 lag från Stockholm och en liga med 15 lag från Göteborg och 15 från Skåne. Lagen har spelat grundspel under skolloven, där de högst placerade lagen avancerade till slutspel. 

Den 28 februari arrangerades finalspelet i Brännkyrkahallen i Stockholm följt av finalspel i nybyggda Hästhagens Sporthall i Malmö för ligan Skåne/Göteborg lördagen 2 mars.
 

Det bjöds på spännande och jämna semifinaler och finaler i båda ligor, och rafflande finaler som inte avgjordes förrän i slutminuterna. I Stockholm vann Milwaukee Bucks över Golden State Warriors, och i Malmö blev det ett riktigt klassikermöte i finalen, nämligen mellan Los Angeles Lakers och Chicago Bulls, vilket fick oss att minnas tillbaka på bataljerna mellan Michael Jordan och "Magic" Johnsons trupper. 

Den här gången var det Lakers som vid slutsignalen kunde titulera sig Jr. NBA-mästare 2019!

Förutom matcherna så bjuds samtliga spelare som deltagit i ligan in till en Jr. NBA-träning samt Skills Challenge Competition. Finaldagen är den verkliga höjdpunkten på säsongen då den besöks av en av NBA:s ambassadörer och en NBA-tränare. I år var det Alex Sarama från NBA och en riktigt WNBA-legend, Ticha Penicheiro, som var på plats. Ticha är utsedd till en av WNBA 20 bästa spelare någonsin, och ligger på andra plats i assistsligan genom tiderna.
 

I Skills Challenge tävlingen fick deltagarna en riktig utmaning i koordination, dribbling och passningsförmåga samt skott och layups. Spelarna genomförde fartfyllda och energiska träningar ledda av Alex, följt av en frågestund med Ticha där alla fick chansen att ställa frågor om hur det är att spela i WNBA, varför hon började spela basket och vad man ska tänka på för att lyckas med sin basketkarriär.

Extra kul i år var att det var många tjejer som deltog på finaldagarna, och som hade framträdande roller i sina NBA-lag. Kanske en Ticha-effekt?BILDER
Jr. NBA Finals i Stockholm >>>
Jr. NBA Finals i Malmö >>>

JR NBA FINALS 2018

Jr. NBA Finals Stockholm 1 mars 2018

Torsdag den 1 mars hölls finalspelet för Jr. NBA i Stockholm. Det innehöll förutom semi, final och match om tredjepris även Jr. NBA Skills Challenge och en Jr. NBA träning . Eventet gästades av Alex Sarama som jobbar för NBA och "Boki" Nachbar som spelat 6 säsonger i NBA. Efter träningen som Alex och Boki höll i så fick samtliga deltagande spelare chansen att ställa frågor, ta bilder och få autografer av Boki. 

Jr. NBA Stockholm vanns av Chicago Bulls, bestående av spelare från FUBB. 

>>>Se bilder från Finalspelet i Stockholm

Foto: Isac Ericsson

Jr. NBA Finals Göteborg 3 mars 2018

Valhalla Sporthallar i Göteborg var platsen för finalspelet i den andra Jr. NBA ligan i Sverige. Under säsongen har hälften av lagen spelat i Skåne och andra hälften i Göteborg. Nu gjorde de två främsta lagen från Skåne respektive Göteborg upp om att bli Jr. NBA mästare 2018. 

Precis som i Stockholm gästade Boki Nachbar och Alex Sarama från NBA även Göteborg. Skills Challenge och en härlig träning med över 50 deltagare genomfördes. 
I finalmatchen så möttes Cavs från Göteborg och Kings från Skåne. Det blev en jämn och spännande match där Cavs till slut vann. 

Foto: Isac Ericsson
 

>>>Se bilder från Finalspelet i Göteborg